10 t/m 16 jan: naar New Orleans!
31 januari 2016 - New Orleans, Louisiana, Verenigde Staten
Hoi allemaal!
Afgelopen week ben ik maar drie dagen naar school geweest, omdat we voor een lang weekend naar New Orleans zijn gegaan.
Zondagochtend was het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van papa. Hij kwam nog even langs en nadat we nog een beetje hadden rondgereden in de omgeving, moest hij toch echt naar het vliegveld. Ik vond het best lastig om hem weer te zien vertrekken, maar gelukkig wist ik dat ik hem over 6 weken weer zou zien (samen met mama en Evelien!). Ik heb een rustige middag gehad: beetje Skypen met Evelien, TV kijken en Nederlandse tijdschriften lezen die papa had meegebracht.
Maandag was weer een gewone schooldag met basketbaltraining na schooltijd.
Dinsdag hadden we ook weer gewoon school, en ’s avonds hadden we een Freshmen wedstrijd in en tegen Gross Catholic High School. We verloren dik, maar speelden ook heel erg slecht, dus dat was wel verdiend.
Woensdag was alweer de laatste schooldag van de week voor mij, en na de training was het tijd om m’n tas in te pakken en lekker op tijd naar bed te gaan.
Donderdagochtend ging om 3:45 namelijk de wekker. Om 6 uur zaten we in het vliegtuig en na een stop in St. Louis waren we rond 11.30 uur in New Orleans, Louisiana. Het weer was hier een heel stuk beter dan in Nebraska, waar het nog steeds lekker koud was en nadat we onze koffers in het hotel hadden gezet, zijn we de stad ingegaan. We zaten op een mooie, centrale plek in de stad, vlakbij het French Quarter, een buurt die in een Franse/Spaanse stijl is gebouwd en erg oud is voor Amerikaanse begrippen. Nadat we wat hadden gegeten bij het Hardrock-café, zijn we weer teruggegaan naar het hotel, omdat daar Jeff’s vader en z’n vriendin net waren aangekomen. Samen met hen zijn we weer een stuk door de stad gaan lopen en redelijk op tijd wat gaan eten, aangezien iedereen toch wel erg moe was van de lange dag.
Vrijdag begonnen we de dag redelijk laat, maar uiteindelijk gingen we rond 11 uur op pad. We zijn naar de Sint Louis Kathedraal gegaan en hebben daarna beignets gegeten bij ‘Café du Monde’. Deze beignets zijn een specialiteit in New Orleans en ‘Café du Monde’ staat er om bekend de allerbeste te hebben; dit is dan ook de reden dat dit, samen met koffie of thee, het enige is wat je hier kan krijgen en er altijd enorme wachtrijen zijn. Wij hadden gelukkig een goed tijdstip uitgezocht en konden nog wel een tafeltje bemachtigen, en ik moet zeggen: de beignets waren lekker (en deden me een beetje denken aan oliebollen). Daarna zijn we met paard en wagen door het French Quarter gereden en hebben we op een marktje wat rondgelopen. Na het vele lopen was iedereen wel redelijk moe, dus hebben we even uitgerust op de hotelkamer. Die avond gingen we namelijk weer veel lopen, met een ‘Ghost Tour’ door de stad. In New Orleans zijn er blijkbaar heel erg veel mensen die geloven in geesten, bijgelovigheid, etc. Je ziet er veel mensen die beweren jouw toekomst te kunnen voorspellen en dus ook veel ‘Ghost Tours’, wat eigenlijk neerkwam op rondlopen door de oude stad en enge verhalen te horen krijgen. We hadden er iets meer van verwacht, dus toen we op een gegeven moment een pauze hadden, besloten we maar weg te gaan en wat te gaan eten bij een hamburgertent die ons die middag was aangeraden. Dit was echt zo’n jaren ’50 tentje, wat een leuke sfeer gaf en de hamburgers waren gelukkig zo goed als beweerd werd. Toen we terugliepen richting het hotel, kwam er een parade langs door Bourbon Street, de straat waar het zo ongeveer elke avond feest is. Binnenkort begint Mardi Gras, een heel groot feest in New Orleans, en om alvast in de stemming te komen, werden er dit weekend al wat parades gehouden en feestjes gevierd. Het was echt een gekkenhuis, met heel veel (dronken) mensen.
Zaterdag begonnen we de dag rustig, misschien een beetje te rustig aangezien we uiteindelijk een beetje tijd te kort kwamen. We wilden graag naar een begraafplaats, aangezien die blijkbaar heel bijzonder zijn omdat alle graven boven de grond zijn (iets met erg natte grond waardoor de kisten kunnen gaan drijven?). De trolley die we namen, deed er echter heel lang over, waardoor we maar vijf minuutjes konden rondlopen. We zouden ’s middags namelijk met een schip over de Mississippi gaan varen. We namen dus snel de trolley weer terug, zodat we nog net op tijd aan boord konden gaan. De boottocht duurde zo’n tweeëneenhalf uur, met een lange stop op een slagveld, waar we ook nog even kort een museum in konden en een toren konden beklimmen. Toen we weer terug waren in de haven, zijn we even terug naar het hotel gegaan en daarna zijn we lekker uiteten gegaan met z’n allen.
Dat was het weer voor deze week, bedankt voor het lezen!
Liefs,
Lisette