21 t/m 27 feb: met de familie naar Minnesota!

1 maart 2016 - Bloomington, Minnesota, Verenigde Staten

Hoi allemaal,

Afgelopen week waren papa, mama en Evelien op bezoek en zijn we samen onder andere voor een paar dagen naar Minnesota gegaan!

Zondag gingen we, nadat Evelien en ik even hadden gezwommen in het hotelzwembad, voor een kort bezoekje naar de Westroads Mall. Daarna reden we naar Lincoln, waar we een wedstrijd van het Husker Women's Basketball team gingen zien. Ik was zelf nog nooit in het stadion geweest, maar dat was wel weer van redelijk formaat en het was gaaf om een basketbal wedstrijd van wat hoger niveau te zien. Helaas speelden de Huskers niet erg goed en verloren ze vrij dik. Toen de wedstrijd was afgelopen, hadden we niet echt iets om te doen, dus besloten we te gaan bowlen en ergens te gaan eten, waarna Evelien en ik bij mij thuis werden afgezet. Evelien bleef een nachtje slapen, omdat ze de volgende dag met mij mee naar school zou gaan..

Maandagochtend gingen Evelien dus mee naar school, waar ik haar alles heb laten zien en waar ze wat lessen heeft bijgewoond. Ze was vooral in shock over hoeveel we doen op school ('Er liggen gewoon mensen op de grond te slapen tijdens de les!') en ook de echte Amerikaanse schoollunch was een ervaring op zich. Na de lunch haalden papa en mama haar op, waarna ik nog gewoon mijn andere lessen en daarna de allerlaatste basketbaltraining had. Na de training haalde mama me op en zijn we met z'n vieren sushi gaan eten.

Dinsdag was weer een normale schooldag voor mij; na school haalde papa me op en hebben we even rustig aangedaan op de hotelkamer, omdat mama en Evelien de echte Amerikaanse bioscoop aan het beleven waren. 's Avonds had het Varsity Girls Basketball team een belangrijk wedstrijd, die onderdeel was van een knock-outtoernooi was; degene die dat toernooi zou winnen, zou naar de staatskampioenschappen gaan. De wedstrijd was heel spannend en Plattsmouth kwam goed terug van een achterstand, en wist uiteindelijk zelfs in overtime te winnen!

Woensdag vertrokken we, na een lekker ontbijt bij IHOP, naar Minnesota. We kwamen rond half 5 aan in Bloomington, een plaats net buiten Minneapolis, waar zich onder andere de Mall of America bevind. Dit is de grootste mall van Amerika en je weet echt niet wat je ziet als je er rondloopt: in het midden is zelfs een heel Nickelodeon pretpark gebouwd! Zodra we onze spullen in de hotelkamer hadden gezet, zijn we naar de mall gegaan, waar we wat hebben gewinkeld en gegeten.

Donderdagochtend hebben we mama en Evelien weer bij de mall afgezet, waarna papa en ik op zoek gingen naar een dokter. Ik had namelijk al een paar dagen last van oorpijn en wist vrij zeker dat ik weer eens een oorontsteking had, maar we moesten eerst langs een doktor om antibiotica te krijgen. Het was de eerste keer dat ik naar een Amerikaanse doktor ging en dat was een hele ervaring op zich: eerst werden we vanuit het hotel naar een verkeerde plek gewezen, daarna kwamen we dan toch bij een doktor aan, waar ik eerst een heel formulier moest invullen over alle mogelijke ziektes die ik of mijn familieleden zou kunnen hebben, toen werd er van alles onderzocht BEHALVE M'N OOR, waarna ik zo'n twintig minuten mocht wachten totdat er eindelijk een doktor kwam die, na allerlei testjes weer te herhalen, in mijn oor keek en tot de conclusie kwam dat het een 'total mess' was. Bijna twee uur later en eindelijk medicijnen op zak, gingen papa en ik dus ook richting de mall. Hier hebben we de hele dag doorgebracht, maar helaas kon ik niet slagen voor de grote missie die ik had: een promjurk vinden. Iedereen heeft al lang een jurk, maar ik wilde graag samen met mama een jurk uitzoeken en dacht dat dat niet zo moeilijk zou zijn als je in zo'n grote mall gaat rondkijken, maar dat viel vies tegen. Ik heb allerlei soorten jurken aangehad, maar helaas was zo'n beetje alles te kort (lang leve mijn lengte!).

Vrijdag zijn we een dagje gaan skiën in de Afton Alps. Toen we aan kwamen rijden, vroegen we ons even af waar we nu weer terecht waren gekomen, aangezien er niets te zien was wat ook maar een beetje op pistes leek, maar toen we langs de heuvel reden, zagen we daar opeens allemaal witte 'pistes' met kleine liftjes die omhoog gingen. Het viel uiteindelijk alles mee en we hebben een hele mooie dag gehad (we hadden dan ook erg geluk met het weer). Iets wat wij heel gek vonden, is dat de stoeltjesliftjes bijna geen van allen een veiligheidsbar hadden. Je zat daar dus gewoon een paar meter boven de grond zonder iets voor je dat je tegenhoudt om er uit te vallen, vrij on-Amerikaans wel, aangezien de Amerikanen meestal juist heel streng zijn op veiligheid. Na een lange en vermoeiende dag skiën, zijn we onderweg terug naar het hotel bij een leuk BBQ-restaurant gestopt om wat te eten, wat erg goed in de smaak viel!

Zaterdag zijn we wederom naar een mall gegaan, maar dit keer een andere, in de hoop dat we daar misschien wel een promjurk zouden kunnen vinden. Helaas was dit niet het geval. Het was heel erg lekker weer en we besloten om naar Minneapolis te rijden, om daar een lekkere wandeling langs de rivier te maken en wellicht wat van de stad te zien. We hebben lekker rondgelopen en hebben genoten van het heerlijke weer. 's Avonds hebben we nog een allerlaatste bezoekje gebracht aan de Mall of America, waarna de dag alweer voorbij was.

En dat was afgelopen week! Het was heel gezellig met de familie en we hebben, zoals je wel hebt kunnen lezen, heel veel leuke dingen gedaan!

Bedankt voor het lezen!

Liefs,